خشک کن کنوکسیونی یا جابجایی چیست؟- اصول طراحی ✅ – هیمورا

فیلم تجهیزات مرتبط (روی تصاویر زیر کلیک کنید)

پوست گیر بادام
عرق گیر
دستگاه پخت گوجه
پوست گیر بادام عرق گیر دستگاه پخت رب

خشک کن کنوکسیونی (جابجایی)

تولید انبوه محصول های غذایی خشک شده اغلب موجب استفاده از خشک کن کنوکسیونی (جابجایی) می شود. در این گونه خشک کن ها یک نقاله برای انتقال مواد غذایی در داخل تونلی که گاز خشک کننده (معمولاً هوا) در آن جریان دارد به کار برده می شود. در این نوع خشک کن، تونل جایگزین اتاقک در دیگر خشک کن ها می شود. جریان هوا که جهت آن نیز می تواند تغییر کند، به خوبی یک بستر، به ایجاد رطوبت یکنواخت کمک میکند. مزیت دیگر سیستم خشک کن کنوکسیونی ، قابلیت کنترل خودکار سرعت نوار نقاله است. محصول غذایی که باید خشک گردد، با دبی ثابت بر روی نوار نقاله یا سینی خورانده میشود، و کنترل خودکار به راحتی کار، کمک فراوانی می کند.

به گونه ای این سیستم معایبی نیز دارد. در استفاده از نوارهای نقاله، محصول های چسبنده باعث گرفتگی منافذ زنجیرها و اتصالات نوار نقاله می شود و راه گذر هوا را می بندد. پس در خشک کن جابجایی، استفاده از نوار نقاله ای که از تور سیمی ساخته شده است به علت تمایل آنها به تخریب و تغییر شکل در اثر حرارت، تا حدودی کاهش یافته است.

👇 برای خرید تجهیزات صنعتی با گروه هیمورا تماس بگیرید. 👇

پیش شکل دهنده ها

بیشتر محصولات خشک شونده در خشک کن کنوکسیونی به پیش خشک کردن و شکل دادن نیاز دارد. این موضوع، استفاده از اکسترودرها را ضروری می سازد. اساس کار یک اکسترودر، خارج کردن یک محصول با به کار بردن فشار، از میان یک سوراخ با قطر کوچک و سطح مقطع ثابت است. چنانچه ماده فشرده شود، رطوبت داخلی آن به سطح ماده غذایی آمده و تبخیر میشود. به این ترتیب مواد غذایی متخلخلی تولید می شود که بسیار آسان تر خشک می شود. در خشک کن کنوکسیونی اندازه و شکل اکسترودر به طبیعت ماده، آهنگ خشک شدن مورد نیاز و سرعت اکستروژن ممکن بستگی دارد.

بسته به خصوصیات محصول غذایی، از اکسترودرهای مختلف بهره گیری می شود. از یک نوع اکسترودر برای موادی که نباید در معرض فشار بالا قرار گیرد، استفاده می شود. از روزن ران های (اکسترودرهای) غلتکی معمولاً برای مواد دانه ای استفاده می شود. اکسترودرهای تیغه خمیده برای مواد فشرده تری که برای پیش شکل دادن به فشار بیشتری نیاز دارد، بهره گیری می شود.

خشک کن کنوکسیونی

طراحی اتاقک خشک کن کنوکسیونی

اتاقک متداول شامل یک پانل و درهایی است که به وسیله اتصالات کیپ شونده، کاملاً چسبیده به یکدیگر نگاه داشته می شود. ضخامت این پانل ها، کمتر از 1 اینچ هستند. چندین پروانه در داخل اتاقک خشک کن کنوکسیونی سوار شده است که جریان هوای مورد نیاز را در داخل اتاقک خشک کن برقرار می سازد. بعد از هر عبور عرضی، هوا از میان کویل های گرم کننده عبور داده می شود تا دمای اتاقک ثابت بماند. نوارها، کفه ها، سینی ها یا پله ها بر روی مجموعه ای از میله ها یا زنجیرهای انتقال دهنده غلتکی قرار میگیرد و به حرکت محصول در درون اتاقک خشک کن کمک می کند. جابجایی محصول طوری صورت میگیرد که جریان هوا از میان محصول بیشینه باشد.

👆 معرفی انواع دستگاه خشک کن گروه صنعتی هیمورا 👆

آزمون های پایلوت و افزایش مقیاس در خشک کن کنوکسیونی

آزمون های پایلوت بهترین روش برای تعیین اندازه و ویژگی های یک خشک کن به خصوص می باشد. این اطلاعات ارزش بسیاری دارد. بعد از آزمون پایلوت، جهت تعیین سرعت های خشک کردن برای یک بار معین، فاکتورهای افزایش مقیاس، میتواند تکمیل شود. محاسبات طراحی خشک کن کنوکسیونی خیلی دقیق نیست و استفاده از آنها توصیه نمی گردد. تجربیات قبلی می تواند اطلاعات لازم را برای شروع آزمایش های پایلوت آماده سازد.

هنگامی که سرعت تولید، سرعت بارگذاری و زمان خشک کردن در خشک کن کنوکسیونی برآورد شد، اندازه تقریبی نوارهایی که باید به کار برده شود، از رابطه زیر به دست می آید:

متغیر های طراحی

چند تقسیم بندی از خشک کن کنوکسیونی (جابجایی) وجود دارد. این تقسیم بندی ها، شامل خشک کردن های تونلی، گردش داخلی، و خشک کن های نواری و نقاله ای است. هر کدام از این نوع خشک کن ها، ویژگی هایی دارند که برای محصول خاصی انها را مناسب می سازد، نکته مهم در تمامی این خشک کن ها این است که از جریان متغیر هوا برای خشک کردن استفاده می شود.

👆 معرفی دستگاه دمگیر کشمش گروه صنعتی هیمورا 👆

(Visited 29 times, 1 visits today)

شما ممکن است علاقه مند باشید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *